Antilliaanse cultuur

De Antilliaanse cultuur

De Nederlandse Antillen staan vooral bekend om de gezelligheid, de heerlijke temperaturen en de relaxte houding. De Antilliaanse cultuur verschilt ontzettend veel van de Nederlandse cultuur. Je zou kunnen zeggen dat de Antilliaanse cultuur een stuk relaxter en rustgevender is, een stuk minder gehaast.

Alle dagelijkse zaken worden rustig en kalm gedaan terwijl er in Nederland toch vaak stress bij veel dingen komt kijken. In de Antilliaanse cultuur is veel ruimte voor openheid. De meeste mensen zijn erg gastvrij en enthousiast om nieuwe en nog vreemde mensen te ontmoeten.

Er worden heerlijke Antilliaanse hapjes bereidt voor het bezoek, en er is altijd wel ruimte voor een feestje en gezelligheid.

Typisch Antilliaans

Typisch voor de Antilliaanse cultuur is het zomercarnaval, een evenement dat je trouwens vanuit Nederland zeker eens moet bezoeken volgens Joris van VakantieDatabank. Dit is een ander soort carnaval dan in Nederland. In plaats van een wagen vol boerenkielen, dansen er vrouwen in kleurrijke kleding achter een brassband aan. Muziek is heel belangrijk in de Antillen, dit is ook een instrument waar veel mee gecommuniceerd wordt. Vrolijkheid, gezelligheid en elke dag is er ruimte voor een lach.

Leave a Comment