Zoete Antilliaanse hapjes
Een van de lekkerste zoete Antilliaanse hapjes is gekarameliseerde banaan. Voor gekarameliseerde bananen heb je 4 stevige bananen, 20 gram boter, 2 eetlepels water en 50 gram bruine suiker nodig. Snijd de bananen in kleine stukjes. Smelt eerst de boter in een pannetje en voeg er de suiker aan toe. Breng het geheel aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Voeg daarna het water en de stukjes banaan toe. Keer de banaan af en toe even om. Na ongeveer twee minuten zijn de bananen klaar. Serveer de stukjes met een bolletje ijs en wat slagroom.
Hartige Antilliaanse hapjes
Er bestaan verschillende hartige Antilliaanse hapjes. Kaasballetjes doen het altijd erg goed op feestjes. Voor kaasballetjes heb je 6 eiwitten, 300 gram geraspte oude kaas, bloem en bakolie nodig. Doe eerst de eiwitten in een bak en klop het geheel op totdat het luchtig is. Voeg dan de kaas toe en roer tot het een gladde massa is. Bepoeder je handen met bloem zodat ze niet aan het deeg blijven plakken en rol daarna balletjes van het deeg. Bak de balletjes in de olie tot ze een goudgele kleur hebben. Je kan de mengeling natuurlijk ook in een keukenrobot maken – kies er best wel ééntje voor zwaar deeg.
Salades
Een populaire onder de Antilliaanse hapjes is de papayasalade. Voor papayasalade heb je 1 papaya, 10 gehalveerde kerstomaatjes, 1 ui en 2 eetlepels peterselie nodig, evenals 1 eetlepel olijfolie, een scheutje sweet chili saus en 40 mililiter citroensap. Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Maak er kleine blokjes van. Meng vervolgens de chilisaus met de olie en roer de andere ingrediënten erdoor. Serveer de salade met wat garnalen of gehaktballen.