Antilliaanse taarten

Antilliaanse taarten zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken en zijn toch net iets anders dan de taarten die je gewoonlijk op een feestje krijgt.

Een van de bekendste Antilliaanse taarten is de ananastaart

Daarvoor heb je 250 gram boter, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 200 gram witte basterdsuiker, 2 eetlepels ananasaroma, een half kopje ananassap, een theelepel bakpoeder, 3 eetlepels bruine suiker en een half blik ananasschijven nodig. Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. Strooi de bruine suiker op de bodem van de taartvorm en leg de ananasschijven bovenop de suikerlaag. Meng de boter met de witte suiker terwijl je de eieren een voor een toevoegt. Klop tot het een luchtig geheel wordt. Voeg het ananasaroma, het zelfrijzend bakmeel en het ananassap toe en blijf goed kloppen. Giet het beslag dan in de taartvorm en bak de taart ongeveer 35 minuten.

Dit is echt de topper onder de Antilliaanse taarten

Een van de gemakkelijkst te maken Antilliaanse taarten is de appel-mangotaart. Daarvoor heb je een limoen, 1 mango, enkele appels, 1 sinaasappel, wat boter, enkele eieren en een pak appelkruimeltaartdeeg nodig (daarover meer hier). Eerst maak je het deeg zoals op de verpakking daarvan vermeld staat. Dan schil je de appels en snijd je ze in schijfjes. Gebruik zoveel appels als je nodig hebt om de hele bakvorm te bedekken. Pers de limoen en de sinaasappel en giet dat over de appels.

Verder maak je de taart zoals een normale appeltaart, maar gebruik je als vulling mango en appel in plaats van alleen appel. Het bakken van Antilliaanse taarten is dus net zo gemakkelijk als een Nederlandse taart, alleen voeg je wat tropische ingrediënten toe.

Trouwens, hieronder kan je ook nog een prachtige kokostaart vinden – zeker ook écht de moeite!

Leave a Comment